International Connemara Pony Workshop

Afholdt af og på Skærgården, Egtved

For alle connemara fans

En stor begivenhed i år, har været den internationale connemara pony workshop, afholdt af og på Skærgården. Der har uden tvivl ligget et kæmpe arbejde inden weekenden d. 7-9. juni, både hvad angår planlægning af foredragsholdere, mad, fremvisning af ponyer og hele logistikken med overnatninger og rejser.
Det var en virkelig veltilrettelagt weekend med et program fyldt med spændende og nærværende emner.

Fredag da alle ankom, fik de udleveret en goodiebag og et tæppe - for vejret var ikke med os. Det var koldt og der kom en del byger. Nogle var indkvarteret i de nærmeste B&B, Hostel m.m. Andre overnattede på Skærgården.

BILLEDER er venligst udlånt af Ebba Nørgård, Ria Groen, og Hohnhorst Connemara.

Skærgårdens Irish Love

Fredag aften efter middagen, var den første connemara pony på programmet.

Lene Lykke Olesen, som har Irish (i daglig tale), har redet hende, siden Lene var 10-11 år gammel. Hoppen blev egentlig købt til Lenes mor Karina i 2009, men Lene og Irish fungerer godt sammen, særligt når de blot rider med cordeo.

Lene og Irish viste et flot program med flere svære øvelser.


Skærgårdens Irish Love
F: Frederik
M: Nygårds Mona
MF: Tootle U
Født i 2005

Lørdag

Dagen startede med et oplæg fra Anna og Birgitte Gøtske, som fortalte om connemara ponyens eksteriør.

Hele weekenden blev der vist billeder, illustrationer og film på overheadprojekteren, så alle kunne følge med. Også dette oplæg var illustreret godt.

Anna lagde særligt vægt på at det var vigtigt at der altid var plads til en dialog hvor vi respekterede hinandens forskelligheder.

Fiona Comer

Fiona startede med at fortælle om New Zealand, hvor hun bor. Der er ikke så mange connemara ponyer der. Netop derfor er det vigtigt at avlerne er bevidste om ponyernes stamtavler og muligheder for valg af hingste til deres hopper. Det er  primært vigtigt for at undgå indavl, men samtidig skal man bevare og måske endda udvikle den enkelte connemara på et eller flere parametre. 

Fiona er et omvandrende leksikon mht. stamtavler. Hun har utroligt godt styr på linjer og sub-linjer (underlinjer) i alle de gamle irske hingste. Hun mener det er vigtigt, fordi vi (connemara-avlere worldwide) har en stærk tendens til at vælge at bruge nogle få hingste, eller afkom, og at vi stille og roligt får avlet en masse godt ponymateriale ud af avlen.

Fiona er også god med tal, kurver, tendenser osv. Og havde et meget flot og meget godt forklaret powerpoint materiale.

Càit Hennesy fra Golden Vale Connemaras

Càit er fra Irland, og sidder i bestyrelsen for CPBS

Workshop

Dagen startede med et oplæg fra Anna og Birgitte Gøtske, som fortalte om connemara ponyens eksteriør. Hele weekenden blev der vist billeder, illustrationer og film på overheadprojekteren, så alle kunne følge med. Også under dette oplæg, var der billeder. Dog er det ikke lykkedes webmaster at finde nogle. Istedet får I nogle af Skærgårdens føl fra i år.

Vi hører gerne fra dig

Hvis du har en oplevelse med din connemara pony, du vil dele, så skriv til os.