Nyheder 2020

En del af vores historie

Hvis du har tilføjelser til siden, er du velkommen til at skrive til os.

Skærgårdens Dream of Love

DSP Championat 2020

Skærgårdens Dream of Love (Wirtsmühle Delaney´s/Enghøjs Red Scarlet) 6 årig hoppe deltog i Dansk Sportspony Championat 2020 og opnåede en 8 plads i finalen. Hun var den eneste connemara pony som deltog i selve Championaterne. Det kunne være rart med flere connemara ponyer til disse Championater som er ret prestigefyldte.

Foto af

DM i spring for ponyer

Guld til Clara Savas Olsen og Ardara Lady

Ved Danmarksmesterskaberne i springning – i august – for ponyer blev det en stor succes for vores elskede Connemarapony. Det blev til Guld ved Clara Savas Olsen på Ardara Lady, F: Dunally Lad / M: Inishowen Holly, Sølv til Freya Strandby Møller på Attyrory Rebel, F: Tempo Active Atlas / M: The Greeaun Rose, og sluttelig var også nr. 4 Emma Ponsaing på Doon Laddie, F: Silver Shadow / M: Doon Kate, en connemara. Hvilken succes for racen.
Nu mangler vi bare snart nogle danskavlede ponyer, der gør sig gældende.

Foto af Dara McLoone
DM i spring for ponyer

Sternbergs Marvin solgt til Finland

August

Langtoftegård Hestecenter v/Annette Villebæk Fritzbøger har solgt Sternbergs Marvin – F: Skousboe Morning Rock / M: Renate Vom Donaumoos, til Outi Talvi i Finland.
Annette købte Marvin som føl fra Tyskland. Efter 13 gode år i Danmark med succes både avls – og ridemæssigt, fortsætter karrieren nu i Finland.
Vi ønsker Marvin alt det bedste fremover.

Foto af Langtoftegård

Generalforsamling 2020

Covid-19 ramt

Kære medlemmer
Af respekt over for de store samfundsmæssige udfordringer, vi står i lige nu, har DCPS valgt at følge trenden med aflysninger af diverse arrangementer og derfor udskyde generalforsamlingen, som oprindelig var planlagt til 28. marts.
Ny generalforsamling bliver lørdag d. 2. maj 2020 på Sjælland. Nærmere detaljer og indkaldelse vil blive sendt ud senere.
Pas på jer selv og hinanden.

På vegne af bestyrelsen i DCPS

Billede lånt på Pexels

Skærgården har solgt helbrødre

Danske ponyer til udlandet

Skærgården har solgt to helbrødre til nye spændende hjem.

Det drejer sig om 3-års hingsten Skærgårdens Disco Night, der er solgt til Kelly Jones i England. Kelly har i forvejen storesøsteren Skærgårdens Delicious Love der har vundet adskillige shows i England, bl.a. vandt hun Champion-titlen ved et af Englands største shows, Horse of The Year Show.
1-års hingsten Skærgårdens Dublin By Night er solgt til Kathrine Smiley i Irland.
Der venter dem begge et liv af spændende oplevelser, og forhåbentligt kommer vi til at se meget mere til dem i showringene i både England og Irland.

Begge hingste er efter Wirtsmühle Delaney’s/ Skærgårdens Secret Love/Marvel van Graaf Janshof.

Foto af Skærgården

Hingstekåring i Neumünster 2020

Februar

Danskejet ponyhingst fløj i Neumünster I weekenden afholdtes hingstekåring i det tyske forbund Schleswig-Holstein, hvor den store Holsteiner-Halle var omdrejningspunkt for et par særdeles spændingsfyldte dage.
113 ponyer og heste fordelt over 20 forskellige racer var præsenteret i et forsøg på at gå igennem nåleøjet og opnå kåring. Den danskejede 3-års connemaraponyhingst Rickamore Surf Sparrow (Grange Finian Sparrow/ Grange Bobbing Sparrow, ejet af Stutteri Skærgården) skinnede i den store hals spotligth, og viste en god springteknik og et godt bevægelsesforløb, hvorfor han som den eneste af 4 connemaraponyhingste opnåede dommernes gunst og blev kåret og dermed opnåede titlen som Fløjhingst.
Stutteri Skærgården faldt tilfældigt over et billede af den charmerende Rickamore Surf Sparrow på Facebook, da han var blot 14 dage gammel, og da afstamningen var enormt tiltalende med et væld af succesfulde ponyer, tog det ikke lang tid at beslutte sig for, at det var en pony, der måtte hentes hjem fra Irland.
Det var således en stor forløsning, at dommerne ligeledes så den kvalitet, han udstrålede som føl.
Stutteri Skærgården medbragte yderligere den 6 års dansk-kåret hjemmeavlede hingst Skærgårdens Dark Night (Wirtsmühle Delaney’s/ Frederiksminde Hazy Marvel), der ligeledes strålede i spotlightet, og opnåede anerkendelse i det tyske forbund med rosende kommentarer.

Foto af Skærgården