Sidste Nyt 2015

En del af vores historie

Hvis du har tilføjelser til siden, er du altid velkommen til at kontakt os.
Banks Timber

Olympia Horse Show

21. december, England

Den danskavlede hingst Banks Timber (Teglstrups Duke / Banks Squares Do-Do) blev bedste Connemara ved Olympia Horse Show i England!
Dette er en af de 2 største begivenheder indenfor engelske rideklasser, den anden værende HOYS (Horse of the year show).
Hele året bruges på at kvalificere sig til Olympia, hvor kun de bedste mødes. 39 ponyer fra alle Mountain & Moorland racer deltog i klassen. Timber blev nr. 8 samlet.

En anden Connemara med danske aner var også blandt de deltagende. Hingsten Glencarrig Marble er efter den svenske hingst Janus, som er en søn af Øxenholm Marble Jr. Øxenholm Marble Jr er ligeledes farfar til Timber. Timber er  en helsøskende til Banks Vanilla, som tidligere har vundet klassen.

Foto: ?

Dansk avlet hingst kåret i Tyskland

13. december

Den danskavlede 3 års hingst Springers Legolas (Springers Poetic Justice / Springers Just Lovely / Hesselbjerggård Justice) er blevet kåret i klasse 1 i Tyskland. Hingsten blev tidligere på året solgt til Tyskland.

Der er hermed kåret 4 danskavlede 3 års hingste i klasse 1 i år. To i Tyskland (Egelunds Cover Boy og Springers Legolas), én i Sverige (Skærgårdens Movie Night) og én i Danmark (Bech’s Prince Keean). De 3 hingste, som er blevet kåret i udlandet, var forud for deres kåring solgt til udlandet. Dette resultat er imponerende, da følårgangen 2012 kun tæller 37 føl i alt!

Foto: Volker Hagemeister
Springers Legolas

In memorandum

29. april

Vores bestyrelsesmedlem Susanne Gad Knak er desværre afgået ved døden. Vores tanker er hos Torben og den nærmeste familie.

Foto: ?

Mountain & Moorland Christmas Show

28. november

Der deltog 4 Connemaraponyer i Mountain & Moorland Foal & Youngstock Christmas Show. Showet er åbent for føl til og med 4 års ponyer. Alle deltagende Connemara var hopper, en for hver årgang fra føl til 3 år. Bedste Connemara blev føllet Skærgårdens Epic Love, som også blev nr 4 i føl-championatet. Generelt gav dommeren ikke ret høje point. Dommer var Mr. J. F. Harforth. Resultaterne blev:

Klasse 4 – 3 års hopper (gold + ifolet)
Asasara Juverna  (Asasara Dickens Finnén / Nørlunds Mama Mia / Øxenholm Chess) Udstiller: Hanne Willer.
Point: 8 – 7 – 7 – 7 – 7. I alt: 36 Placering: 3 af 5

Klasse 7 – 2 års hopper
Toftebo Camelia (Kilpatrick Boy / Baunely’s Crocus / Lærkens Cascade Dawn) Udstiller: Familien Clausen
Point: 7 – 7 – 7 – 7 – 8. I alt: 36 Placering: 4 af 5

Klasse 11 – 1 års hopper, store
Asasara Lamborghini (Ardbear Tom / Bech´s Brighty / Asasara Dickens Finnén) Udstiller: Hanne Willer
Point: 6 – 6 – 6 – 7 – 7. I alt: 32 Placering: 7 af 7

Klasse 14 – Hoppeføl, store
Skærgårdens Epic Love (Wirtsmühle Deleaney’s / Enghøjs Red Scarlet / Coosheen Finnegan) Udstiller: Line Børner
Point: 8 – 8 – 8 – 7 – 8. I alt: 39 Placering: 2 af 3

Foto: ?
Skærgårdens Epic Love
Connemaravallakken Wil'Ya Love Me i 3* military
Sparrow's Nio
Fendale Mouse

Military 2015 i udlandet

29. april

I løbet af året har 3 halv-Connemara gjort sig bemærket i military på højeste internationale niveau. Alle 3 er efter Connemarahingste af anerkendte præstationslinier og ud af fuldblods hopper. De er alle knap 160 cm høje og de har alle konkurreret i 4* niveau i år. Til sammenlining afvikles der i Danmark ikke militarystævner over 2* niveau, som bl.a. DM og NM afvikles i.

I Europa konkurrerer Portersize Just a Jiff, efter Crosskeys Rebel. Crosskeys Rebel er fortsat aktiv i avlen i Irland. Just a Jiff sluttede i bedste halvdel ved EM.

I Austrailen og New Zealand konkurrerer Fendale Mouse, efter Domo Cavallo Praize. Praize var en af stamhingstene på det australske Glenormiston stutteri. Fendale Mouse er netop blevet nr. 8 af 29 starter i 4* ved Adeline International.

Tidligere på årets gik Sparrow’s Nio det kendte Rolex stævne i USA. Nio er efter Grange Finn Sparrow, som har etableret et helt dynasti af militaryafkom i USA. Han er bl.a. også far til den renracede Wil’Ya Love Me, som kun lige er over ponymål og har konkurreret på 3* niveau!

Foto: ?

EM i military

13. september, England

EM i military er blevet afholdt på Blair Castle i England. Her deltog fra Irland Connemarablandingen Portersize Just a Jiff efter Crosskeys Rebel. Han måler knap 160 cm. Meget regn gjorde terrænbanen ekstra svær, og kun 3 af de 67 deltagere gennemførte indenfor den fejlfrie tid. Connemarablandingen var fejlfri på forhindringerne i terrænnet og sluttede på en imponerende 29. plads!

Billedet til højre er af ældre dato.

Foto: ?
Frederiksminde Hazy Match
Banks Vanilla

Clifden

20. august

Kæmpe dansk succes ved det store Clifden show i Irland! De danske ponyer viser igen i år deres kvalitet i international sammenhæng. Her nævnes kun de bedste resultater, og kun med den danske del af afstamningen.

Supreme Champion: Drumbad Fletcher Moss efter Frederiksminde Hazy Match
Reserve Supreme Champion: Banks Vanilla efter Teglstrup Duke / Banks Square’s Do-Do / Grange Surf Sparrow.

Reserve Junior Champion: Cashelbay Kate ud af Frederiksminde Mathilda
Visitor Champion: Drumbad Fletcher Moss efter Frederiksminde Hazy Match

Vinder hingste 7 år og over: Drumbad Fletcher Moss efter Frederiksminde Hazy Match
Vinder hopper 15 år og over: Banks Vanilla efter Teglstrup Duke / Banks Square’s Do-Do / Grange Surf Sparrow.
Vinder hopper 3 år: Cashelbay Kate ud af Frederiksminde Mathilda.
Vinder hopper 4-5 år: Garryhinch Vanilla ud af Banks Vanilla.
Nr. 2 i hopper 8-9 år: Banks Nellie efter Innellan Kestrel / Banks Square’s Do-Do / Grange Surf Sparrow.

Derudover var der placeringer til en lang række ponyer efter flere danksavlede Hazy Dawn sønner samt Banks Timber.

Foto: ?

DCPS Kåring og Show

15. august, Skærgården, Egtved

Årets største Connemara arrangement blev afholdt på Skærgården i Jylland. Lørdag morgen startede ud med regn, men før programmet gik igang kl 8 var det klaret op og vejret holdt hele weekenden. Lørdag var der kåring og show, og om søndagen blev der redet om flotte præmier i Skærgården Cup. Her er de overordnede resultater.
Fulde resultater og billeder kan ses her.
Resultater fra Skærgården Cup kan ses her.

Foto: Ebba Nørgaard

Svensk 50-års jubilæum

9. august

I Sverige blev der i weekenden afholdt 50 års jubilæum med show og rideklasser. Flere danskere havde taget turen over for at besøge det storre arrangment. Hele 7 formænd fra forskellige avlsforeninger var samlet.

Til show blev der bl.a. vist 8 kårede hingste. DCPS havde sponsoreret en flot pokal til BIS, som blev vundet af hingsten Bunowen Paddy (Silver Shadow). Reserve BIS blev hoppen Bjennesby Fergi (Poetic Justice).

En danskavlet pony deltog, den svenskejede 3 års hingst Skærgårdens Movie Night (Marvel van Graaf Janshof). Movie blev belønnet med guld. (nederste billede til venstre)

Foto: ?

EM for ponyer i Malmø

9. august, Malmö, Sverige

Så er pony EM igang i Malmö!
EM – onsdag

Idag er den første halvdel af dressur-holdkonkurrencen blevet redet. Danmark ligger nr 1!! Der er dog ingen Connemara på holdet. Eneste Connemara i dressuren er en 22 årig vallak fra Irland, Horseleap Bruno. Irland stiller i år med et hold af 4 ryttere (sidste år var det 3 ryttere og før det deltog Irland ikke i dressur). At dressur ikke er Irlands primære disciplin afspejles af resultatet. Connemara’en gik til 62% og ligger sidst.

Imorgen går det løs med springning, hvor det i år er lidt tyndt med antallet af Connemara. 4 stk plus mindst 4 halv-connemara giver min hurtige optælling. 2 af de renracede er fra Danmark: Sidste års belgisk avlede sølv vinder Goliath van der Groenweg samt den irskavlede Bebo com.

Imorgen rider lidt over halvdelen af militaryponyerne deres dressur. Her kommer Connemara’en virkelig til sin ret! Min hurtige optælling viser at mindst 9-10 af de 52 deltagere er Connemara! Der er muligvis flere, og et par blandinger derudover. Så næsten hver 5. af Europas bedste militaryponyer er Connemara! Westside Mirah og Monaghanstown Fred har 2 afkom med, derudover er det primært de kendte præstationshingste som er repræsenteret: Dexter Leam Pondi, Poetic Justice, Thunder du Blin, Cyrano Pondi, Templebready Fear Bui…

EM – torsdag

Først red den sidste halvdel af dressur ekvipagerne i holdkonkurrencen. Klassens eneste Connemara havde allerede redet, så der var ingen Connemara i dag. Connemara’en var på det irske hold, som sluttede sidst af 13 hold. Det danske hold var super gode og fik bronze. Nu skal vi så bare overbevise dem om, at det er Connemara de skal ride… 31 af de i alt 52 deltagere i military red deres dressur. Resten rider i morgen. Her er flere Connemara med og den foreløbigt bedste er Creemully Melody (I Love You Melody) fra Sverige på en 9. plads, direkte efterfulgt af Newtown Westie (Westside Mirah) fra Irland. Foreløbig nr 7 er Connemara blandingen Shamrock Twist (Monaghanstown Fred) fra Holland. I military kan alt ske de næste par dage, især eftersom der ventes kraftig regn natten til lørdag, hvor der skal rides terrænspringning.

Springningen er også i gang, og i dag blev der redet en tidsspringning. Det er den første af 5 runder, som finale-ekvipagerne kommer til at ride. Kun antallet af fejl går videre i mesterskabet, og placeringerne i klassen er derfor af mindre betydning. Af de 3 deltagende Connemara gik den franske superpony Sligo de Mormal (Don Juan V) fejlfrit og blev placeret som nr 12. Vallakken var allerede sidste år med til EM – dengang kun 7 år gammel – og opnåede en imponerede 6. plads samt hold guld. Vi ser om han kan gøre det igen! De 2 andre Connemara fik 4 og 8 fejl. Fejlfri var også Connemara blandingerne Poetic Justice Cassio (Poetic Justice) der blev placeret som nr. 5, Shamrock du Gite (mor: Nina de Garenne) placeret som nr. 10, og Rexter D’or (Dexter Leam Pondi). Af afstamningerne fremgår det, at intet er overladt til tilfældighederne her. Connemara-hoppelinien bag Shamrock du Gite er en af de kendte franske, som har produceret en stribe gode springponyer. I morgen tidligt går det løs med 2 runder holdspringning.

EM – fredag – de første Connemara medaljer!

I dag blev holdspringningen afgjort. Der blev redet 2 ens runder, og fejlene fra torsdagens klasse indgik også. Et hold består af 4 ryttere, og det er de 3 bedste resultater for hver runde som tæller. Frankrig vandt bronze med en samlet sum på 5 fejl over de 3 runder. På holdet var Connemaraponyen Sligo de Mormal (Don Juan V / Banagher Magee) samt de 2 halv-connemara Rexter d’Or (Dexter Leam Pondi) og Shamrock du Gite (mor Nina de Garenne)! I den individuelle stilling er der 4 af de 52 deltagere, som har klaret alle 3 runder fejlfrit. Iblandt dem er halv-connemara Shamrock du Gite (mor Nina de Garenne). Med 4 fejl er der Sligo de Mormal (Don Juan V) samt de 2 halv-connemara Rexter d’Or (Dexter Leam Pondi) og Poetic Justice Cassio (Poetic Justice). Normalt går de 20 bedste ekvipager plus dem med samme antal fejl som nr. 20 videre til finalen på søndag. Resten rider i stedet en klasse om lørdagen. Startslisterne er endnu ikke udkommet, men holder dette, så er det kun dem med 8 fejl eller derunder som går videre til finalen.

Herefter red den sidste del af military ekvipagerne deres dressur. Bedste Connemara er Another Island (Island Lad / Westside Mirah) som ligger nr. 9 og deltager for England. På 7. pladsen ligger for Irland ponyen Millridge Buachaill Bui (Templebready Fear Bui) som mindst er halv-connemara, muligvis ren connemara, men som i hvert tilfælde ikke er Connemara registreret. I holdkonkurrencen ligger Irland i føring, men de military kan alt ske endnu. Under alle omstændigheder er der sikret medalje til Connemara her, da 6 af de i alt 8 hold har mindst en Connemara med! Der er i alt 9 Connemara med, en halv-Connemara og så den nævnte halv-til-hel Connemara. Et imponerende antal! Til stort held for rytteren er det store regnvejr, som i går blev lovet for denne nat, blevet reduceret meget. Der kan forventes gode bundforhold i terrænet i morgen.

Hos dressurrytteren er der gang i første halvdel af den individuelle konkurrence. Her har klassens eneste Connemara, Horseleap Bruno fra Irland, allerede været på banen. Resultatet blev 57,6 % og en foreløbig sidsteplads. Kun de 12 bedste ekvipager går videre til Kür finalen om søndagen, så hermed kan dressur EM anses for slut for Connemaraponyerne.

Foto: ?
Millridge Buachaill Bui

EM – lørdag

I dag red militaryponyerne terrænspringning. Dette er en disciplin som Connemara er fantastiske til, og i dag var ingen undtagelse. Der er nu 3(4) Connemara i top10 før den afgørende ridebanespringning i morgen. Rykket op på 3. pladsen er Millridge Buachaill Bui (Templebready Fear Bui), på 4. pladsen ligger Another Island (Island Lad / Westside Mirah), på 8. pladsen Newtown Westie (Westside Mirah / Glencarrig Finn) og på 10. pladsen Mustang de Buges (Thunder du Blin / Cashla Hero). De 2 førende ekvipager har i morgen råd til at rive en bom og stadig fastholde deres position. Herefter bliver det meget tæt og en individuel medajle er meget sandsynlig. I hold konkurrencen er det Frankrig der fører foran England, begge med 1 Connemara på holdet. Lidt efter dem ligger Sverige og Irland, også med Connemara på holdene. Alle militaryponyer skal godkendes af dyrlægen forud for springningen i morgen.

I springning blev der i dag redet en afslutningsklasse for de ekvipager der ikke er gået videre til finalen i morgen. Vinder af denne klasse blev Ashlair Lady (Ruaille Buaille Bui / Abbeyleix Fionn) og på andenpladsen halv-connemara Rohirrim Palija (Cyrano Pondi).

EM – søndag – mange Connemara medaljer!

Søndag er finaledagen. Første var det springningen. Her var 30 af de oprindeligt 52 ryttere gået videre til finalen. Med sig havde de deres fejl fra de foregående 3 runder. Alle med 9 fejl eller derunder var gået videre, deriblandt én Connemara og 3 halv-connemara. 4 ekvipager var helt fejlfri i de foregående runder, herunder halv-connemara Shamrock du Gite (mor Nina de Garenne). I dagens første runde red disse 4 igen alle fejlfrit. Rækkefølgen der rides i er, at dem med flest fejl rider først. Før de 4 fejlfri skulle på banen, var det derfor klart at 2 ekvipager havde i alt 4 fejl, så en enkelt bom kunne hurtigt koste medaljechancerne. De første 2 ekvipager lavede fejl, og der var dermed klart at der ville blive omspringning om medaljer blandt dem med 4 fejl. Herefter red Shamrock du Gite, og det blev en imponerende fejlfri runde, hvor ikke en bom blev rørt! Sølvet var sikret. Sidste ekvipage så længe ud til at gå fejlfrit, men på næstsidste forhindring faldt bommen! Guldet gik dermed til halv-connemara Shamrock du Gite!! Der er kun omspringning om medaljerne, herefter er det udelukkende antallet af fejl som har betydning for placeringen. Bedste Connemara blev Sligo de Mormal (Don Juan V / Banagher Magee) som sluttede på en delt 7. plads med i alt 8 fejl! De 2 andre halv-connemara i finalen, Rexter d’Or (Dexter Leam Pondi) og Poetic Justice Cassio (Poetic Justice), sluttede med i alt 16 fejl på en delt 21. plads.

Herefter var det militaryrytternes tur. Desværre var der forud for klassens start sket en ændring i resultatlisten, og Connemaraponyen Another Island (Island Lad / Westside Mirah) var blevet tildelt 20 strafpoint for et stop i terrænet. Han var dermed rykket fra en 4. plads og helt ud af placerings-chancerne. Desuden var Mustang de Buges (Thunder du Blin / Cashla Hero), som lå på en 10. plads, udgået ved dagens dyrlægetjek. Der var dog rigtig mange Connemara med i klassen. Millridge Buachaill Bui (Templebready Fear Bui) som lå på 3. pladsen gik en fejlfri runde og sikrede sig dermed en bronze medalje! På 6. pladsen sluttede Newtown Westie (Westside Mirah / Glencarrig Finn) og på 12. pladsen Foxtown Cufflynx (Westside Mirah / Ashfield Hunters Jewel), begge med fejlfrie ridebanespringninger. I holdkonkurrencen gik samtlige medaljer til hold som havde en Connemara med! Guld gik til England med Fowtown Cufflynx på holdet. Sølv gik til Frankrig med Mustang de Buges på holdet og bronzen gik til Sverige med Creemully Melody (I Love You Melody / Abbeyleix Owen).

Horseleap Bruno
De 2 ærespræmie modtagere Skærgårdens Delicious Love og Baunely's Crocus
Skærgårdens Magic Love (3 års)
Skærgårdens Delicious Love (3 års)

Resultater fra Landsskuet i Herning

1. juli

Goldhopper:
1) 23 p + ærespræmie til 16 årige Baunely’s Crocus (LærkensCascadeDawn/Baunely’s Bernadette) fra Fam. Clausen. 2) 22 p. til 4 årige Mørkhøjs Pandora (Kingstown Boy/ Rydholms Dee Cha) fra Sidsel Autrup.

3 års hopper:
1) 24 p. + ærespræmie til Skærgårdens Delicious Love (Wirtsmühle Delaney’s/S. SecretLove) fra Birgitte Gøtske.
2) 23 p. til Skærgårdens Magic Love (Marvel von Graaf Janshof/ Bech’s Butterfly) fra Birgitte Gøtske.

2 års hopper:
1) 22 p. til Skærgårdens Crispy Love (Skærgårdens First Night/ Fiona II) fra Birgitte Gøtske.

Vallakker:
1) 21 p. Bisgaards Sputnik (Kilpatrick Boy/ Skatholms Grey Swan) fra Marianne Bisgaard.

Skærgårdens Delicious Love deltog i konkurrencen om skuet bedste 3 års hoppe, hvor hun sluttede på 4. pladsen med kun ½ point til 3. pladsen. Skærgårdens Crispy Love deltog i konkurrencen om skuets bedste 2 års hoppe.

Foto: ?
Skærgårdens Crispy Love (2 års)

Hingst eksporteret til England

9. maj

Stutteri Frederiksminde har eksporteret den irsk-kårede hingst Frederiksminde Fine Edition (Coosheen Finbarr / Frederiksminde Christel) til England.

Den nye ejer er Frances Goodsir, som i forvejen er ejer af Frederiksminde Hazy Miracle (Hazy Dawn / Frederiksminde Mellow), der er helbror til Skousboe Morning Rock, Frederiksminde Mellow og Frederiksminde Marilyn.

Både Hazy Miracle og Fine Edition deltog med stor succes i det årlige South-East Area show i BCPS: Frederiksminde Hazy Miracle blev Working Hunter Champion og Frederiksminde Fine Edition Reserve Working Hunter Champion. Miracle sluttede af som Reserve Supreme Champion.

Foto: ?
Frederiksminde Hazy Miracle
Frederiksminde Fine Edition
Skærgårdens Crispy Love

Jysk Plageskue

18. april

I april måned blev årets 2 store plageskuer afholdt. Først var det Jysk Plageskue, som blev afholdt i Egtved d. 18. april. Her blev 2 Connemaraplage og 1 hingst fremvist, alle udstillet af stutteri Skærgården. Resultatet af Connemara klassen blev:

Fløj: 2 års hoppen Skærgårdens Crispy Love (Skærgårdens First Night / Fiona II / Øxenholm Marble Jr), 8 i helhed.
Nr. 2: 1 års hoppen Skærgårdens Dream of Love (Wirtsmühle Delaney’s / Enghøjs Red Scarlet / Coosheen Finnegan), 7 i helhed.
I hingsteparaden deltog Wirtsmühle Delaney´s redet af Anne Gøtske.

Foto: ?

Plageskue på Dorthealyst

25. april

Den 25. april blev det sjællands tur med Dorthealyst Plageskue. 4 Connemaraplage og 2 hingste fremvist, alle ungdyr blev udstillet af deres avlere. Resultaterne blev:

2 års hopper:
Fløj: Springers Joleen (Springers Poetic Rohan / Springers Just Lovely / Hesselbjerggård Justice), 87878.
Nr. 2: Toftebo Camelia (Kilpatrick Boy / Baunely’s Crocus / Lærken’s Cascade Dawn), 87878.

2 års hingste:
1) Springers Golden Mint (Springers Golden Atlantis / Springers Poetic Mist / Poetic Justice), 88998. (Billede, dog senere end 2015)
1 års hingste:
1) Asasara Lochlan (Bell Prince / Asmindrupgård Dicky-Bird / Øxenholm MASH), 88867.

Hingsteparaden:
Her deltog Bell Prince fra stutteri Asasara redet af Katrine Daugård Jørgensen og Hohnhorst Jordan fra Karen Jørgensen blev vist ved hånd. I konkurrencen om paradens bedste hingst blev Bell Prince blev nr. 3 af 10.

Foto: ?
Springers Golden Mint (2 års hingst) Bedste Connemara Dorthealyst plageskue

Ponyhingteshow Sjælland 2015

29. april

Connemarahingsten Wirtsmühle Delaney`s deltog i Pony Hingsteshow Sjælland 2015, som afholdtes i Ringsted.

Han fremvistes i dressurdisciplinen med Anna Kyhl Gøtske som rytter og ekvipagen endte med et godt resultat i top 6. Hohnhorst Jordan blev også fremvist.

Foto: ?

Kåret i Sverige

11. februar

Den danskavlede 3 års hingst Skærgårdens Movie Night (Marvel van Graaf Janshof / Barholts Evita / Frederiksminde Hazy Marvel) er blevet kåret i klasse 1 i Sverige. Hingsten blev championføl ved DCPS show i 2012 og er siden solgt til Sverige.

Foto: ?

CPBS opfordrer

29. april

Den irske moderforening CPBS opfordrer nu alle til at teste deres avlsponyer for den genetiske hovdefekt HWSD. 

Foto: ?