Sidste Nyt 2016

En del af vores historie

Hvis du har tilføjelser til siden, er du altid velkommen til at kontakt os.
Fionas Fionn

EM i military, torsdag

August

I dag har de fleste Connemara været på banen for første gang. 25 af de i alt 48 military ekvipager har redet deres dressur i dag, mens resten først rider i morgen. Blandt dagens ridt var den ene af de 2 Connemara der deltager. Irske Fiona’s Fionn opnåede 59,80 strafpoint og ligger rimelig langt nede af resultatlisten. Bedste halv-connemara er Winnetou på en foreløbig 8. plads med 48,80 strafpoint, og skarpt forfulgt af Little Miss Fernhill på 10. pladsen med 51,30 strafpoint. I morgen gælder det resten af dressur, mens det lørdag går løs i terrænet. I springning lægges der hårdt ud med en rød roset til Connemaraponyerne. Det er Oldrock Megan der rides for Norge, som var fejlfri og hurtigst i dagens klasse! På 2. pladsen kom halv-Connemara Poetic Justice Cassio. Klassen er den første af i alt 5 runder, som finaledeltagerne i springning kommer til at ride. Det er kun antallet af fejl der tæller i forhold til mesterskabet. Ligeledes fejlfrie i dag var de 3 halv-Connemara Rominet de Bruz, Rexter d’Or og Shamrock du Gite, mens Doon Laddie opnåede en enkelt tidsfejl. Lucky fik 4 fejl og Ami 8 fejl. Goliath van de Groenweg, EM sølvvinder fra 2014, dog med ny rytter, blev diskvalificeret. Sådan gik det også for EM guldvinderen fra 2014! I morgen gælder det holdkonkurrencen, som går over 2 runder. Begge disse runder tæller også i forhold til den individuelle konkurrence. Der er i alt 54 deltagere i springningen.

Foto: ?

EM i military, fredag

August

Military dressuren er nu afsluttet. Bedste Connemara er Secret Benny der ligger på en 17. plads med 48,8 strafpoint. Bedste halv-connemara er sidste års bronze vinder Millridge Buachailll Bui på 8. pladsen med 46,5 strafpoint. I morgen gælder det terrænet, hvor alt kan ske. I springning er holdkonkurrence nu afsluttet. Dagens bane på 130 cm skulle gennemrides 2 gange. Den gav store problemer for mange ryttere. Over halvdelen fik 8 fejl eller mere i første gennemridning. Den Connemara der gjorde det bedst er Lucky e. Castleside JJ, som klarede første runde fejlfrit og fik 4 fejl i anden runde. Sammenlagt med de 4 fejl fra i går giver det en total på 8 fejl. Lucky bliver dermed den eneste Connemara der går videre til søndagens finale. Halv Connemara Poetic Justice Cassio e. Poetic Justice er med sine 19 år og mange EM efterhånden en ganske rutineret pony. Han gjorde det fantastisk i dag og sprang fejlfrit i begge runder. Dette gør at han er en af kun 2 ponyer som er fejlfri i den samlede stilling! Ikke nok med det, så vandt han HOLD GULD for Italien i dag!! De øvrige placerede hold var uden Connemara.

Foto: ?
Doon Laddie
Secret Benny

EM i military, søndag

August

Dagen startede med ridebanespringning for militaryponyerne. Kun 13 af de tilbageværende 39 ekvipager klarede banen fejlfrit. Her viste Connemarapoyerne igen deres styrke, og begge var fejlfri og sluttede dermed samlet på deres dressurresultat. For halv Connemara’erne var 2 af de 4 fejlfri og de sidste fik kun 4 fejl hver. Samlet sluttede Secret Benny på 7. pladsen og Fiona’s Fionn på 18. pladsen af i alt 48 deltagere! Det var lige ved og næsten for sidste års bronze vinder, halv Connemara Millridge Buachailll Bui, som i år måtte nøjes med 4. pladsen. Winnetou blev nr. 13. Forud for finalen for springponyerne lå Poetic Justice Cassio i føring med samlet 0 fejl. Desværre udgik han i morgenens dyrlægetjek, og dermed forsvandt medaljehåbet for Connemara ponyerne. Der skulle rides 2 runder på 135 cm, og modsat fredagens holdkonkurrence, så var det 2 forskellige baner denne gang. Bedste Connemara blev Lucky på en delt 11. plads med samlet 16 fejl over 5 runder. Samme resultat opnåede halv Connemara Shamrock du Gite. Sidste halv Connemara i finalen, Rominet de Bruz, opnåede i alt 21 fejl og en delt 17. plads. Samlet set blev det ikke til mange medaljer til Connemara ponyerne i år, men de fik flere flotte placeringer. Halv Connemara Poetic Justice Cassios guldmedalje for hold blev den eneste. Næste års EM afholdes i Ungarn d. 9.-13. august.

Foto: ?

EM i military

19. august

EM er igang, denne gang på dansk jord! Alle der har muligheden bør tage en tur til Vilhelmsborg og se konkurrencerne. For avlere er det en oplagt mulighed for at se de krav der stilles til ponyer nu om dage, og hvilke kvaliteter rytterne forventer. Der er noget færre Connemara i år end sidste år, især i military. Her er de ponyer der skal holdes ekstra øje med.

Military:
FIONA’S FIONN (Monaghanstown Fionn / Gertnaphisey Fiona / Carrantubber Lad)
SECRET BENNY (Murvey Benny / Secret Star / Coral Star)

Halv-connemara:
MILLRIDGE BUACHAILL BUI (Templebready Fear Bui)
CLOUGHREAGH CHARLIE (Westside Mirah)
LITTLE MISS FERNHILL (Royal Sparrow)
WINNETOU (mor RAINY VAN DE KIBOETS, morfar MARVEL VAN GRAAF JANSHOF)

Spring:
Doon Laddie (Silver Shadow / Doon Kate / Island Lad)
Lucky (Castleside JJ / The Greenaun Rose / Coosheen Bailey)
Goliath van de Groenweg (Conor Mac Nessa / Glencarrig Delphinium / Coosheen Finn)
Oldrock Megan (Glenayre Silver Fox/Oldrock Beauty/Slaney)
Ami (Penancing-Brook Hazy Smart Boy/Asha/Frederiksminde Hazy Marvel)

Halv-connemara:
REXTER D’OR (Dexter Leam Pondi)
SHAMROCK DU GITE (Nina de Garenne)
ROMINET DE BRUZ (Rasmus)
POETIC JUSTICE CASSIO (Poetic Justice)

Foto: ?
Ami - den Connemara ved EM med mest dansk afstamning: Frederiksminde Hazy Marvel er både farfar og morfar.


CSIP (international springkonkurrence som afholdes sammen med EM men ikke er EM)
Dunlewey Roller (Ashfield Plower / Dunlewey Raffaella / Milford Siskin)
Bjennesby Adele (Poetic Justice / Lofty Dusty Rambler / Kimble)
Carraig Donn (Moy Johnny’s Pride / Brown Loobeen / Rynn Richard)

Halv-connemara:
Prince of Ladytown (Prince of Thieves)
Westside Ranger (Westside Mirah)
Carnhill Clover Lass (Woodfield Sammy)

Dressur: ingen Connemara

DCPS Kåring og Show

August

6-7. august: DCPS afholdt sin årligt kåring, show og 2. afdeling af Skatholm Cup Connemarastævnet. Der var tilmeldt mange ponyer og det blev 2 gode dage med fuldt program. Kvaliteten af de fremstillede ponyer var rigtig høj, hvilket kan ses på resultaterne. Hele 3 gange gav dommerne karakteren 10 under kåringen. Første gang var det arrangementets mest vindende pony, den 7 årige hingst Skatholm Bonaparte, som opnåede 10 for “hoved-hals”. De øvrige to 10-taller gik til den 8 årige hingst Springers Golden Atlantis, som imponerede i løsspringning og blev belønnet med to 10-taller for dette.
Se mere under Kåring og Show 2016

Foto: ?

Landsstævne i military

21. Maj

Landsstævnet i military på Søborggård blev en kæmpe succes for Connemara ponyerne, som bla. vandt begge de højeste ponyklasser!

Den højeste ponyklasse, CNCP1*, blev vundet af Camilla Kofoed-dam med den 9 årige hoppe PARADISETS JOLENE (BARHOLTS BLUE SHADOW / HESTEKLEWA CHIQUITITA / ØXENHOLM GODOT). Ekvipagen var den eneste af klassens 5 deltagere, som var fejlfri på forhindringerne i terrænet.

Den næsthøjeste ponyklasse, CNCP90, blev vundet af Astrid Vibe Skovgaard med den 10 årige avlshingst HOHNHORST JEREMY (HESSELBJERGGÅRD JUSTICE / HOHNHORST CECILIA / PATTYS BENEDICT). Ekvipagen tog føringen allerede efter dressuren og holdt den hele vejen. Nr. 4 af klassens 10 deltagere var Agnes Gjetting med den 9 årige hoppe ROISIN LEAH (CORAL STAR / MILLPARKS ROISIN LIATH / ROBE THUNDER).
Alle 3 ekvipager kommer fra Bornholm, så det var turen til Sjælland værd!

 

Foto: ?
Springers Silent Storm ved stævnet


Stævnets sidste Connemara-ekvipage var Cecilie Strøm Springer med den kun 6 årige vallak SPRINGERS SILENT STORM (MARVEL VAN GRAAF JANSHOF / BIRKELY SPOKOJNA / MAIGAARDENS KILLIAN), som går hesteklasser pga rytterens alder. Resultatet blev nr. 10 af 28 deltagere i CNC90.

Inis Slé Quaresma
Inis Slé Quattroporte

Irsk hingstekåring

April

 Ved kåringen opnåede 7 af 30 deltagere klasse 1 status, mens mange måtte gå hjem fortsat i klasse 3. Bl.a. var der strammet op på udførslen af løsspringningen, hvor flere hingste fik dumpe-karakterer, muligvis pga dårlig forberedelse. Blandt de fremstillede hingste var 2 afkom efter den danskejede hoppe Skatholm White Queen. Hoppen har været leaset til Irland og er nu tilbage i Danmark. Hendes 3 årige søn Inis Slé Quaresma efter Glencarrig Knight opnåede kåring i klasse 1! Den 4 årige Inis Slé Quattroporte efter Clonberne Boy opnåede en god klasse 2 kåring med høje point for springning.

Blandt de øvrige nye klasse 1 hingste var også en søn til den danskavlede hingst Banks Timber.

Foto: ?

Military Badminton -

8. maj

Halv-Connemara Portersize Just a Jiff kom idag på en imponerende 9. plads i det 4* militarystævne Badminton! Der var knap 80 deltagere fra hele verdenseliten. Just a Jiff var fejlfri i terrænet med kun 2 sekunders tidsoverskridelse. Ridebanespringningen på 130 cm var også fejlfri. Alt efter hvor man læser måler Just a Jiff kun omkring 155 cm! Faren er Connemarahingsten Crosskeys Rebel, som fortsat er i avlen i Irland. Moren er irsk sportshest, morfar fuldblod.

Foto: ?
Portersize Just a Jiff (ældre billede)

Belgisk Champion - dansk avl

24. april

Den danskavlede 3 års hoppe Springers Poetic Diamond (Springers Poetic Rohan / Baunely’s Daphne / Ravnsholt’s Diablo) blev udnævnt til Champion Hoppe ved det Belgiske nationalshow!

Hun blev også kåret i klasse 1 med dagens højeste karakterer! Dommerne var fra Irland og Frankrig.

Diamond blev solgt til Belgien som føl.

Foto: ?

Dorthealyst plageskue

23. april

Ved Dorthealyst plageskue deltog 5 Connemara.

2 års hoppe
Teglstrups Cinderella (Coosheen Finbarr / Lofty Ciara / Lofty Roderic) 88778

2 års hingste
Mørkhøjs Meteor (Kingstown Boy / AC Betti Woman af Engvang / Skousboe Morning Rock ) 87878
Ravnsholt Calla Boy (Elmelys Jerico / Ravnsholt Calla / Cocum Jackpot) 77767

1 års hopper
Springers Calypso (Springers Legolas / Springers Calibra / Lofty Malachy) 98888
Skærgårdens Epic Love (Wirtsmühle Delaney’s / Enghøjs Red Scarlet / Coosheen Finnegan) 88788

Mørkhøjs Meteor blev udtaget til finalen. Han deltog dog ikke pga lang ventetid.

Foto: ?
Bedst bedømte Connemara ved plageskuet Dorthealyst: Springers Calypso
Bedste Connemara Jysk plageskue: Skærgårdens Blonde Love

Jysk plageskue

16. april

Ved jysk plageskue deltog 4 Connemara.

1 års hopper
Skærgårdens Blonde Love (Sternbergs Larry Jr / Egevangens Golden Kimberly / Innellan Kestrel) 87898
Skærgårdens Spicy Love (Wirtsmühle Delaney’s / Skærgårdens Secret Love / Marvel van Graaf Janshof) 88878
Skærgårdens First Love (Skærgårdens First Night / Fiona II / Øxenholm Marble Jr) 77767

2 års hoppe
Skærgårdens Dream of Love (Wirtsmühle Delaney’s / Enghøjs Red Scarlet / Coosheen Finnegan) 88788

Foto: ?

Mountain & Moorland Wintershow

5. marts

Resultater fra Mountain & Moorland Wintershow. Dommere var Ms. Anna Stevens og Mr. David Puttock. Der deltog 3 connemaraponyer. BIR blev vundet af Skærgårdens Epic Love med Baunely’s Crocus som reserve.

Klasse 14 – 1 års hopper
Skærgårdens Epic Love (Wirtsmühle Deleaney’s / Enghøjs Red Scarlet / Coosheen Finnegan).
Udstiller: Line K. Børner.
Point: 8 – 8 – 8 – 7 – 7. I alt: 38 Placering: 4 af 4

Klasse 20 – 5 år og ældre vallakker
Østergaard`s Don Quixate, født  2008, (Frederik / Hedegårdens Samantha / Øxenholm Markbook).
Udstiller: Malou Helmig Kjærsgaard.
Point: 5 – 5 – 8 – 6 – 6. I alt: 30 Placering: 5 af 5

Klasse 25 – 17 år og ældre goldhopper
Baunely’s Crocus, født 1999, (Lærkens Cascade Dawn / Baunely’s Bernadette / Earl of Doon)
Udstiller: Familien Clausen
Point: 8 – 8 – 9 – 7 – 7. I alt: 39 Placering: 1 af 4

Foto: ?