Sidste Nyt 2014

En del af vores historie

Hvis du har tilføjelser til siden, er du altid velkommen til at kontakt os.

DSP championatsfinaler i dressur

9. november

Der har været afholdt DSP championatsfinaler i dressur. Begge deltagende Connemara gik videre til finalen og opnåede flotte placeringer. Langtoftegård Leandro blev nr. 8 i 4 åringernes kat. 1 finale. Wirtsmühle Delaney’s sluttede på en 2. plads i 7 års finalen, i konkurren med flere ponyer der går landsstævner.

Her ses video (Facebook) af Langtoftegård Leandro

Foto: ?

Dressur i Canada

6. november

En Connemaravallak over ponymålet har gjort sig bemærket i dressur i Canada. Cedar’s Padraig deltager i internationale stævner og går i øjeblikket Prix St. Georges og Intermediare.

Foto:
Sternbergs Marvin solgt

DSP championat spring

25. oktober

Connemara resultater fra DSP’s championat i springning:
Avlshingsten Sternbergs Marvin blev nr 4 i finalen for 7 års
Langtoftegård Laurino (e. Sternbergs Larry Jr/Langtoftegård Patricia) blev nr 9 i finalen for 4 års.

Foto: ?

Vinder LA2 med 72,9%

18. oktober

Avlshingsten Sternbergs Larry Jr har vundet LA2 dressur med 72,9% blandt store heste, med 3% ned til nr 2. De fik 63,97 % i LA4. Rytter var Levke Lübcker.

Foto: ?

Dansk hingst kåret i Tyskland

5. oktober

Den danskavlede hingst Skatholm Goldfinger blev fremstillet til kåring i Tyskland (Süddeutsche Körung) og blev her udnævnt til 1. reservevinder blandt ridepony racerne!

Foto: ?

Salgsdag på Langftoftegård

4. oktober

De blev afholdt salgsdag med 10 Connemaraponyer i kataloget på Langtoftegård i flot solskin. Dagen startede med rundvisning, morgenbrød og kaffe. Først blev 4 salgsponyer løssprunget og dernæst var der rideopvisning af Langtoftegårds 2 avlshingste og afkommet Langtoftegård Blue Pearl. Dernæst blev alle 10 salgsponyer vist under rytter i dressur og/eller spring i henhold til deres udddannelsesgrad. Dagen sluttede med hjemmelavede burgere lavet over grill, serveret med alt hvad der høre til og drikkevarer. Det gennemgående indtryk var at det som sædvanligt var et super godt planlagt arrangement hvor desværre alt for få tilskuere var tilmeldt. Der er ingen tvivl om, at eventuelle købere har mulighed for at se ponyerne på en helt anden måde når de bliver præsenteret i denne sammenhæng og det er bestemt et arrangement der kræver en gentagelse til næste år. Dagen resultaterede i et salg.

Foto: ?
Søndergaards Victor
Mørkhøjs Fionn

Kvalitetsbedømmelse/egnethedstest

27. september

Der blev afholdt kvalitetsbedømmelse/egnethedstest på Langtoftegård. Resultaterne for Langtoftegårds fremstillede ponyer var som følger:
Langtoftegård Meadow (5 års hoppe e. Coosheen Finnegan/Barholts Blue Velvet): dressur guld, spring sølv
Langtoftegård Smut (4 års hoppe e. Sternbergs Larry Jr/Brunskær Smuttie): dressur sølv
Mørkhøjs Fionn (4 års vallak fra Stutteri Mørkhøj): dressur sølv
Langtoftegård Caspian (5 års vallak, connemarablanding): dressur sølv, spring guld
Sternbergs Marvin (Langtoftegårds 7 årige avlshingst, CH110): dressur guld, spring sølv (1½ point fra guld)
Sternbergs Larry Jr (Langtoftegårds 8 årige avlshingst, CH105): spring sølv (fik guld i dressur som 4 års)
Langtoftegård Laurino (4 års vallak e. Sternbergs Larry Jr/Langtoftegård Patricia): dressur + spring sølv
Langtoftegård Leandro (4 års vallak e. Sternbergs Larry Jr/Barholts Rosaleen): dressur guld, spring sølv

Foto: ?

Nyhedsbrev HWSD

3. september

Efter 3 års forskning findes der nu en gentest for den recessivt arvelige hovsygdom HWSD. Det er vigtig at alle avlere orienterer sig om dette. Vores nyhedsbrev (pdf) giver svar på hvad HWSD er, hvordan det nedarves og hvordan man med gentesten kan sikre sig sunde føl.

Foto: ?

WEG i military

31. august,

Halv-Connemara ved WEG i military. Den kun ca. 155 cm høje Portersize Just a Jiff deltog ved WEG for Irland og er efter Connemarahingsten Crosskeys Rebel. Jiff var en af kun 37 heste (42%) der gennemførste terrænspringning uden fejl på forhindringerne. Under terrrænspringningen udførte Jiff en ret usædvanlig passage af den ene vandkombination, hvor han pga. en uheldig afstand sprang op på en forhindring og satte af, i stedet for at springe normalt. Den redning kan de færreste heste klare, og det er da også Connemara-generne som får æren herfor i medierne. Jiff sluttede på 32. pladsen samlet.

Klik på linket for at se en artikel om Jiff med billeder og video af hans redning i terrænet.

Foto: ?

DCPS førte kåring

10. august, Langtoftegård

Foreningen har afholdt sin første kåring. De 3 dommere fra Irland, Sverige og Danmark så først ponyerne i løsspringning, efterfulgt at visning på fast bund og i ridehus. For hopper og vallakker er løsspringningen valgfri.
Det er første gang at denne mulighed blev udbudt i Danmark, og knap halvdelen havde taget imod tilbuddet. Hele arrangementet forløb godt i de fine faciliteter på Langtoftegård. Kvaliteten af de fremstillede ponyer var utrolig høj, hvilket kan tilskrives alle de seriøse avlere. Hele 3 gange blev den næsten uopnåelige karakter 10 udelt på kåringsdagen: Arrangementets største præmieplukker Skærgårdens Secret Love fik 10 i både type og ‘hoved-hals’. Det sidste 10-tal blev givet i springkapacitet til 3 års hoppen Springers Calibra.

Om søndagen blev der afholdt show. Her var det kun den irske dommer som dømte. Begge dage var der opvisning i frihedsdressur ved svenske Rebecca Dahlgren med sin danskavlede Connemarapony Asasara Eamonn. Om søndagen var der også 2 rideopvisninger med henholdsvis Wirtsmühle Delaney’s og Langtoftegård Laurino.

Se alle resultater her

Foto: Ebba Nørgaard
KÅRINGENS BEDSTE PONY: Skærgårdens Secret Love

Midland show

27. juli, Irland

Ved det store irske show i Midland blev det til stor succes for dansk connemaraavl. Supreme Champion blev Garryhinch Vanilla, hvis mor er danskavlede Banks Vanilla. Reserve Supreme Champion blev den danskavlede hingst Banks Timber, som er en helbror til Vanilla! 

Foto: ?

Udstyr med logo

26. marts, Holland

Foreningen kan nu tilbyde salg af udstyr med logo. Veste med Broderi: 250 kr. Underlag, dressur eller kombi 450 kr + porto. Så længe lager haves. Der er ikke så mange tilbage, så skynd dig at bestille hos Birgitte Gøtske info@skaergaarden.dk .

Foto: ?

Ny officiel dommer for connemaraponyer

29. maj

TILLYKKE MED UDNÆVNELSEN. DCPS´s kasserer og Connemaraponyavler igennem mange år Susanne Gad Knak er udnævnt af CPBS til officiel dommer for Connemaraponyen. Fra og med i år er Susanne sat på dommerlisten med ret til at dømme ved Clifden Showet og Dublin Horse Show.

Foto: ?

Show og Springer Cup i Jylland

24. maj

Foreningen afholdt show og Springer Cup i Jylland. Det blev en super hyggelig dag med utrolig mange flotte ponyer. Vi var meget heldige med vejret, som holdt tørt og solrigt.

Fulde resultater og flere billeder kan ses her.

Foto: Ebba Nørgaard

Jysk plageskue i Egtved

12. april

3 Connemaraponyer deltog i Jysk plageskue i Egtved. Bedste Connemara blev 2 års hoppen Skærgårdens Delicious Love (Wirtsmühle Delaney’s / Skærgården Secret Love) med 9 for type og helhed. Hun blev senere valgt til Reserve Best in Show.

Foto: ?

Wirtsmühle Delaney's kåret i Holland

23. marts, Holland

Fredag eftermiddag drog Skærgården afsted mod Holland med hingsten Wirtsmühle Delaney’s i traileren. Formålet var at deltage i det store internationale hingsteshow, hvor klasse 1 hingste fra flere lande deltog. På forhånd var kataloget prydet af flere rigtig gode championhingste, og hingste der generelt var godt vant med at stå øverst på podiet. Derfor var forventningerne ingen andre end en hyggelig tur i selskab med masser af andre connemaravenner. Fredag nat overnattede vi i Bremen (halvvejs til destinationen) hos Stutteri Hohnhorst, som tog rigtig godt imod os – og der var masser af snak om connemaraponyer, avl, hingste osv.

Lørdag ankom vi efter en lang rejse til Holland, hvor vi blev mødt af gæstfrie mennesker. ‘Delle’ fik strukket benene, og blev installeret i sin boks ved siden af ex-danskeren AC-Samson af Engvang, og mens de to drenge fik sig en chat, var der reception for alle deltagere, avlere og dommere, hvor også her snakken gik lystigt.

Søndag morgen startede showet og nerverne meldte sig hos hele familien Skærgården. Delaney’s viste sig dog uanfægtet af vores nervøsitet sig fra sin allerbedste side, og brillerede med sin enorme og elastiske trav hele vejen ned af langsiden. Derved fik han charmeret sig ind hos dommerne og vandt sin klasse, hvorfor han gik videre til finalen, og dysten om Supreme Champion titlen. Ved udnævnelsen blev Reserve Championtitlen uddelt først, og da vores katalognummer ikke blev råbt op, var Delles fanklub helt stille. Det forblev de dog ikke, for da Delaney’s blev udnævnt til International Supreme Champion, kunne ingen af os holde glædesjubel tilbage, og der blev hujet og tørret tårer af kinderne. Det er ikke helt gået op for nogle af os, at vi havde en Supreme Champion med tilbage i traileren, men det behøver vist ikke nævnes, at hjemturen gik lidt nemmere.

Den danskeavlede, tysk-ejede hingst AC-Samson af Engvang blev nr 2 i sin klasse, efter den belgiske Reserve Champion vinder, og blev udnævnt til bedste tyske hingst.

Reserve Champion blev belgiske Irish Boy of Hazelfield. Ham er der også et dansk bidrag i, idet morfar er danskavlede Frederiksminde Hazy Match. Irish Boy blev også udnævnt til bedste belgiske hingst.

Foto: Ebba Nørgaard

Ministeriel godkendelse

7. marts

 Foreningen har i dag opnået ministeriel anerkendelse! Dette betyder, at vi nu er fuldt ligestillet med alle andre EU-godkendte Connemara-foreninger og er berettiget til at udstede pas og afholde kåringer. 

Skærgårdens First Night debut i PRT

23. marts, Holland

Skærgårdens First Night (Frederik/Enghøjs Red Scarlet/ Cosheen Finnegan) debuterede i PRT (FEI) dressurprogram på Dagstorp Rytterforening i Sverige til et nationalt stævne den 8 februar 2014 med knap 65 % i begge klasser.

Rytter var Signe Kyhl Gøtske, som har sit sidste ponyår i Sverige, hvor man må konkurrere til sit 18. år på pony. Det kan man godt misunde svenskerne….

9 årige First klarede sig flot blev først uplaceret i den første klasse og lå i den gode halvdel i nr. 2 klasse. Han opførte sig eksemplarisk selvom det er et stykke tid siden , han har været med i gamet. I det hele taget er han en fantastisk stævnepony. Han flytter med velbehag ind i sin boks et nyt sted . Har god appetit og og lader sig ikke mærke af de nye omgivelser. Han elsker at være ude blandt nye heste og mennesker.

Foto: Ebba Nørgaard